Serveis

  Què us proposo?

 

 

Presentacions de llibres

 

El parlar del Vallès (La Llar del Llibre, 2024) és un recull del lèxic, la paremiologia i els girs fonètics del Vallès. No és un llibre que aprodundeixi en les etimologies, sinó que el que vol és donar a conèixer els localismes vallesans i esperonar el lector a fer-los servir amb normalitat. La presentació compta amb un tastet del Rodalisme, la roda dels localismes dels Llenguaferits.

 

La revolta de Cramòvia i altres contes (Voliana Edicions, 2020) és un recull de contes que ens parlen de grans revoltes però, sobretot, de les petites revoltes quotidianes, aquelles que ens fan ser qui som i, alhora, qui no som. Tot plegat amb el rerefons de Cramòvia, un país potser, i només potser, imaginari. La presentació es duu a terme en format de recital.


 

Recitals i espectacles de petit format

 

A la vora del foc (des del 2022) és una lectura de rondalles gironines i valencianes pensada per a totes les edats. Combinant lectures i explicacions sobre el gènere, el recital vol recuperar la tradició oral d'explicar històries. Activitat a dues veus, amb l'actor Josep Maria Roviralta.

 

La ruta literària de la Colla de Sabadell (des del 2019) és una ruta que recorre diversos punts de Sabadell relacionats amb la Colla de Sabadell, el grup d'intel·lectuals que va revolucionar el panorama cultural català els anys 20 i 30 del segle passat. L'humor absurd, corrosiu i provocador de la Colla de la mà de Falsilla i Cartipàs, dos personatges de l'univers de Francesc Trabal. Activitat a dues veus, amb l'actor Josep Maria Roviralta, i amb la possibilitat de comptar amb Anton Carbonell, professor especialista en la Colla.

 

 

Conferències

 

L'efecte papallona (des del 2021) és una conferència en la qual, a partir de la geologia, la meteorologia, l'economia, la pintura i la literatura, fem un viatge des d'un dels volcans més actius d'Indonèsia fins a una mansió a la vora del llac Léman, acompanyant escriptors i artistes que ens demostraran que la línia que separa el món real del màgic és, ras i curt, inexistent.

 

De vins i de mots (des del 2019) és una conferència pensada per maridar la llengua i la literatura amb el vi. A través de contes, ens endinsem en el món del vi per descobrir-ne el lèxic genuí i un bon feix de curiositats lingüístiques. La proposta va sorgir de la iniciativa Biblioteques amb DO, impulsada per la xarxa de biblioteques de Catalunya.

 

 

Activitats a centres escolars

 

El petador màgic (La Llar del Llibre, 2022) és una novel·la per a nens i nenes de cicle mitjà i superior de primària que, reprenent el fil de Les sabates esblanades, transporta els protagonistes a un futur que no és com ens agradaria. L'objectiu és reflexionar sobre el món que tenim i sobre què podem fer per millorar-lo des d'un punt de vista social, mediambiental, cultural i lingüístic. Compta amb il·lustracions de la Sílvia Morilla i amb una guia didàctica per treballar-la a l'aula.

 

Les sabates esblanades (La Llar del Llibre, 2019) és una novel·la per a nens i nenes de cicle mitjà i superior de primària que té com a objectiu donar a conèixer la ciutat de Sabadell tot fent una passejada per la seva història i el seu paisatge urbà. Compta amb il·lustracions de la Sílvia Morilla i amb una guia didàctica que permet treballar-la a l'aula. Ha arribat a la quarta edició.

 

Autors a les aules (des del curs 2016-17) és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol acostar la literatura i els autors a les escoles i instituts. Hi participo parlant tant dels meus llibres de narrativa com dels d'assaig lingüístic. El format de les trobades s’adapta a les necessitats del centre.

 

 

Llenguaferits

 

Si voleu saber què us proposem des de Llenguaferits (presentacions de llibres, recitals, conferències, tallers...) podeu fer un cop d'ull al web Llenguaferits.